top of page

Dünyada Anayasalar, Siyasal Sistemler ve Federalizm

KURS KAPSAMI:

Dünyada Demokrasi Modelleri, Siyasal Sistemler, Hükümet Şekilleri, Üniter Devlet ve Federasyon Ayrımları, Ulus Devletin Dönüşümü, Federalizm, Federalizmde Yönetimler Arası İlişkiler ve Yetki Paylaşımları, Dünyada Anayasalar ve Ülke İncelemeleri


Tarih: 11 Kasım 2023'ten itibaren her Cumartesi

Saat: 18.00 - 20.00

Ücret: 950 TL


Her türlü bilgi ve kayıt işlemleri için :

🖥 educyprus.com (Online Ödeme & Hızlı Kayıt)

✉️ info@educyprus.com

📱+90 533 838 50 06



KİMLER KATILABİLİR?

- Siyasete ilgi duyan, anayasa hukuku konularına hakim olmak isteyenler, hukuk, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler öğrencileri ve bu alana ilgi duyan herkes katılabilir.


HANGİ KONULARI ÖĞRENECEKSİNİZ?

HAFTALIK KURS PROGRAMI:

1.Hafta: Dünyada Demokrasi Modelleri, Parti Sistemleri, Yasama ve Yürütme İlişkileri, Anayasacılık ve Kavramları Doğru Okumak.

2.Hafta: Dünyada Üniter Devlet Sistemleri ve İşleyişi, Konfederasyonlar, Ülke İncelemeleri: Fransa, Birleşik Krallık, Avrupa'da ve Dünyada Üniter Yapılar.

3.Hafta: Ulus Devletin Dönüşümü, Federalizm, Yönetimler Arası İlişkiler ve Yetki Paylaşımları, Anayasaları Okumak, Ülke İncelemeleri Giriş: ABD ve Tarihsel Gelişimi, Kanada ve Quebec Ayrılıkçılığı, Dünyada Federalizm ve Tartışmalar: Rusya Modeli, İsviçre, Almanya, Belçika, Bosna-Hersek, Latin Amerika Örnekleri ve İspanya.




bottom of page